Om företaget

Ciellt AB består av en person. Jag heter Stefan Petersen och har jobbat med inbyggda system och mikrokontrollers sedan jag tog examen från KTH 1998. Ja, till och med redan under tiden på KTH experimenterade jag med små mikrokontrollers på ELAB. ELAB var, och är, en sammanslutning av folk intresserade av att praktiskt bygga och programmera elektronik.

Det började då med de första små mikrokontrollers från Microchip (PIC16F28) som programmerades i assembler. Sedan har det blivit ett otal olika varianter genom åren. Renesas M16C-familjen (de hette Mitsubishi på den tiden jag började jobba med dem. Atmel AVR Mega och XMega. Olika varianter på Cortex (mest M3 och M4).

Jag har även ett intresse för radioteknik. Jag har programmerat ett antal produkter som innehåller olika varianter på radiochip. Alltifrån helt analoga system med separata PLL:er och IF-kretsar upp till kompletta radiochip, antenn in och audio ut.

Jag har ett eget kontor där jag gör enklare monterings- och mätjobb. Jag har tillgång till lödkolvar, mikroskop, ytmonteringsuppvärmning. Även radioinstrument för arbete upp till 1 GHz finns.

För mer information om projekt jag har jobbat med genom åren se mitt CV.

Kontakt sker enklast genom att skicka epost till spe(at)ciellt.se.

Besöksadress är Läckövägen 23 i Björkhagen (tunnelbana Hammarbyhöjden).